tisdag 18 september 2012

Att söka i mörkret!


Nu har vi kommit igång med gruppen riktigt bra, och förhoppningsvis låter vi inte höstmörkret sätta stopp på oss nu! 

Lite småsaker som kan vara bra att ha när man tränar i mörkret är:

Reflexer på hundarna, det finns finfina sk. reflexhalsband (passar inte på hundar med rullemarkering men på skallhundarna går det ju bra att ha). 

En ”kattpingla” (pinsamt jag vet men vi behöver ju inte berätta för hundarna vad det är :-) på hundens halsband. När det är riktigt mörkt hjälper det inte alltid med de små lamporna som finns att sätta på halsbanden, man ser ändå inte hunden när den är långt ut i skogen, men det plingande ljudet hör man ganska långt och kan på så vis lokalisera hunden! 

En bra pannlampa till dig själv. Kom bara ihåg att släcka lampan eller vinkla bort den när hunden kommer in mot mittstigen! Hundens öga ställer om sig långsammare än människans, och vi vet ju själv hur ”kolsvart” det är när vi tex. kommer in i ett mörkt rum, innan ögonen hunnit justera sig till mörkret. Vi vill inte utsätta hundarna för att springa förblindade ut på nästa slag!

Nu har vi också några hundar som börjar gå så långa slag och i så pass kuperad terräng att vi på allvar måste börja fundera på att införskaffa walkie talkies för att kunna kommunicera med varandra! Det kallar vi för ett lyx-problem :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar